Запрошуємо на безкоштовний вебінар від Canon Medical Academy12 вересня 20:00

Приєднуйтесь до нас 12 вересня о 20:00, присвяченому останнім досягненням ультразвукового дослідження печінки.

 

Як зрозуміло з назви, під час вебінару «Фокус на інноваційному ультразвуковому дослідженні печінки: мультипараметричні інструменти та оцінка стеатозу» спікери нададуть вичерпний огляд інноваційних мультипараметричних інструментів і методів оцінки стеатозу та фіброзу печінки, а також поділяться своїм досвідом щодо застосування цих передових технологій в клінічній практиці.

 

Після нещодавнього просування Всесвітньою федерацією ультразвуку в медицині та біології (WFUMB) рекомендацій щодо ультразвукової оцінки вмісту жиру в печінці, які включають рекомендований протокол для вимірювання коефіцієнта затухання, цей вебінар, організований Canon Medical Academy, призначений для покращення ваших знань про стандартизовані протоколи та окреслення клінічної цінності мультипараметричного ультразвуку в дослідженні печінки.

 

Зареєструйтеся зараз і отримайте цінні знання, щоб покращити результати діагностики для пацієнтів.

 

Онлайн вебінар | Фокус на інноваційному ультразвуковому дослідженні печінки: мультипараметричні інструменти та оцінка стеатозу

 

Зареєструйтеся на вебінар і приєднайтеся до професора Валері Вільгрейн (Valérie Vilgrain) і доктора Джованни Феррайолі (Giovanna Ferraioli), які будуть обговорювати останні досягнення в ультразвукових методах дослідження печінки, включаючи переваги та проблеми цих інноваційних методик.

 

Програма

  • Вступ | Професор Валері Вільгрен
  • Кількісна оцінка жиру в печінці за допомогою УЗД | Доктор Джованна Феррайолі
  • Кількісна оцінка фіброзу печінки за допомогою УЗД | Професор Валері Вільгрен
  • Питання та відповіді в прямому ефірі під модерацією професора Валері Вільгрейн

 

Чому варто прийняти участь?

  • Щоб зрозуміти стандартизований протокол ультразвукового дослідження для кількісного визначення вмісту жиру в печінці
  • Вивчити та зрозуміти методологію еластографії зсувної хвилі для оцінки фіброзу печінки
  • Зрозуміти цінність комплексного мультипараметричного дослідження
  • Взяти участь у прямому ефірі, щоб знайти відповіді на свої запитання

 

Сертифікат* Усі учасники отримають сертифікат

* Примітка. Повне ім’я, введене під час приєднання до вебінару в прямому ефірі, буде використано для створення вашого імені в сертифікаті про участь.

 

ЛЕКТОРИ ТА ДОПОВІДІ

 

Модератор і лектор: професор Валері Вільгрен, доктор медичних наук

Завідувач радіологічного відділення

Лікарня Beaujon, APHP

Кліші, Франція

 

Доповідь: Кількісна оцінка фіброзу печінки за допомогою УЗД

 

Зараз еластографія вважається кращим неінвазивним методом візуалізації для діагностичної оцінки фіброзу печінки. Цей метод забезпечує вимірювання жорсткості печінки та є альтернативним біомаркером фіброзу. Ультразвукові методи включають точкову еластографію зсувної хвилі (pSWE) і двовимірну онлайн еластографію зсувної хвилі (2D-SWE).

 

На цьому вебінарі будуть детально описано різні методи еластографії, обговорено критерії якості зображення, продемонстровано ефективність діагностики та розглянуто найпоширеніші діагностичні застосування.

Лектор: доктор Джованна Феррайолі, доктор медичних наук

Лікар-референт, відділення УЗД

Відділення клінічних, хірургічних, діагностичних і педіатричних наук, Policlinico San Matteo, Університет Павії

Павія, Італія

 

Доповідь: Кількісна оцінка вмісту жиру в печінці за допомогою УЗД

 

Раннє та точне виявлення стеатозу печінки є важливим, оскільки люди зі жировою дистрофією печінки, пов’язаною з метаболічною дисфункцією (MASLD), мають 

підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань, захворювань печінки та смертності від багатьох причин. Крім того, літературні дані припускають, що прогресування фіброзу може спостерігатися не лише у пацієнтів зі стеатогепатозом, пов’язаним з метаболічною дисфункцією (MASH), але й у пацієнтів із «лагідним» стеатозом печінки. Тому інструменти, які неінвазивно кількісно визначають вміст жиру в печінці, представляють великий інтерес.

 

Зараз доступні різні алгоритми для кількісної оцінки вмісту жиру в печінці, і більшість з них заснована на оцінці коефіцієнта згасання ультразвуку (УЗД), що є швидкістю втрати амплітуди УЗ-променя під час його проходження через тканину.

 

Низка клінічних досліджень, здебільшого проведених за допомогою технології ATI (ATenuation Imaging від Canon Medical Systems), продемонстрували високу точність і відтворюваність цих нових алгоритмів кількісного визначення жиру. Однак різні граничні значення, про які повідомляється в літературі, для виявлення та стадіювання стеатозу печінки підкреслюють потребу в стандартизованому протоколі вимірювання, який враховує такі фактори, як глибина вимірювання або розмір зони інтересу.

 

Всесвітня федерація ультразвуку в медицині та біології (WFUMB) нещодавно сприяла публікації гайдлайнів щодо оцінки вмісту жиру в печінці в США, яка включає рекомендований протокол для вимірювання коефіцієнта затухання.