Приєднуйтесь до нас 12 вересня о 20:00, присвяченому останнім досягненням ультразвукового дослідження печінки.
Як зрозуміло з назви, під час вебінару «Фокус на інноваційному ультразвуковому дослідженні печінки: мультипараметричні інструменти та оцінка стеатозу» спікери нададуть вичерпний огляд інноваційних мультипараметричних інструментів і методів оцінки стеатозу та фіброзу печінки, а також поділяться своїм досвідом щодо застосування цих передових технологій в клінічній практиці.
Після нещодавнього просування Всесвітньою федерацією ультразвуку в медицині та біології (WFUMB) рекомендацій щодо ультразвукової оцінки вмісту жиру в печінці, які включають рекомендований протокол для вимірювання коефіцієнта затухання, цей вебінар, організований Canon Medical Academy, призначений для покращення ваших знань про стандартизовані протоколи та окреслення клінічної цінності мультипараметричного ультразвуку в дослідженні печінки.
Зареєструйтеся зараз і отримайте цінні знання, щоб покращити результати діагностики для пацієнтів.
Онлайн вебінар | Фокус на інноваційному ультразвуковому дослідженні печінки: мультипараметричні інструменти та оцінка стеатозу
Зареєструйтеся на вебінар і приєднайтеся до професора Валері Вільгрейн (Valérie Vilgrain) і доктора Джованни Феррайолі (Giovanna Ferraioli), які будуть обговорювати останні досягнення в ультразвукових методах дослідження печінки, включаючи переваги та проблеми цих інноваційних методик.
Програма
Чому варто прийняти участь?
Сертифікат* Усі учасники отримають сертифікат
* Примітка. Повне ім’я, введене під час приєднання до вебінару в прямому ефірі, буде використано для створення вашого імені в сертифікаті про участь.
ЛЕКТОРИ ТА ДОПОВІДІ
Модератор і лектор: професор Валері Вільгрен, доктор медичних наук
Завідувач радіологічного відділення
Лікарня Beaujon, APHP
Кліші, Франція
Доповідь: Кількісна оцінка фіброзу печінки за допомогою УЗД
Зараз еластографія вважається кращим неінвазивним методом візуалізації для діагностичної оцінки фіброзу печінки. Цей метод забезпечує вимірювання жорсткості печінки та є альтернативним біомаркером фіброзу. Ультразвукові методи включають точкову еластографію зсувної хвилі (pSWE) і двовимірну онлайн еластографію зсувної хвилі (2D-SWE).
На цьому вебінарі будуть детально описано різні методи еластографії, обговорено критерії якості зображення, продемонстровано ефективність діагностики та розглянуто найпоширеніші діагностичні застосування.
Лектор: доктор Джованна Феррайолі, доктор медичних наук
Лікар-референт, відділення УЗД
Відділення клінічних, хірургічних, діагностичних і педіатричних наук, Policlinico San Matteo, Університет Павії
Павія, Італія
Доповідь: Кількісна оцінка вмісту жиру в печінці за допомогою УЗД
Раннє та точне виявлення стеатозу печінки є важливим, оскільки люди зі жировою дистрофією печінки, пов’язаною з метаболічною дисфункцією (MASLD), мають
підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань, захворювань печінки та смертності від багатьох причин. Крім того, літературні дані припускають, що прогресування фіброзу може спостерігатися не лише у пацієнтів зі стеатогепатозом, пов’язаним з метаболічною дисфункцією (MASH), але й у пацієнтів із «лагідним» стеатозом печінки. Тому інструменти, які неінвазивно кількісно визначають вміст жиру в печінці, представляють великий інтерес.
Зараз доступні різні алгоритми для кількісної оцінки вмісту жиру в печінці, і більшість з них заснована на оцінці коефіцієнта згасання ультразвуку (УЗД), що є швидкістю втрати амплітуди УЗ-променя під час його проходження через тканину.
Низка клінічних досліджень, здебільшого проведених за допомогою технології ATI (ATenuation Imaging від Canon Medical Systems), продемонстрували високу точність і відтворюваність цих нових алгоритмів кількісного визначення жиру. Однак різні граничні значення, про які повідомляється в літературі, для виявлення та стадіювання стеатозу печінки підкреслюють потребу в стандартизованому протоколі вимірювання, який враховує такі фактори, як глибина вимірювання або розмір зони інтересу.
Всесвітня федерація ультразвуку в медицині та біології (WFUMB) нещодавно сприяла публікації гайдлайнів щодо оцінки вмісту жиру в печінці в США, яка включає рекомендований протокол для вимірювання коефіцієнта затухання.