Урочисте відкриття нового МРТ-кабінету в Інституті серця МОЗ України

Уряд Японії, у співпраці з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) та компанією «Crown Agents Japan Limited», здійснює реалізацію масштабного проєкту в рамках Програми екстреного відновлення медичного сектору України. Однією з ключових ініціатив цієї програми є постачання дев'яти сучасних магнітно-резонансних томографів в Україну. Це обладнання відіграє важливу роль у модернізації медичної інфраструктури, що дасть змогу надавати пацієнтам більш точну та своєчасну діагностику.

 

Даний проєкт реалізується за активної участі ТОВ «ІНМЕД УКРАЇНА», яка відповідає за комплекс робіт на території України. Це включає монтаж МРТ-обладнання, встановлення спеціальної клітки Фарадея, а також підключення систем охолодження та вентиляції. Крім того, компанія виконує введення МРТ-систем в експлуатацію та забезпечує їхнє гарантійне та післягарантійне технічне обслуговування.

 

Відбулася важлива подія – урочисте введення в експлуатацію першого МРТ-апарату з вище зазначеної програми, яка відбулася в Київському Інституті Серця.

 

На урочистому відкритті були присутні поважні гості, серед яких:

  • Віктор Ляшко - Міністр охорони здоров'я України;
  • Кунінорі Мацуда - Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні;
  • Хідекі Мацунага - Головний представник JICA Ukraine Office;
  • Керівництво компанії Crown Agents Japan Limited.

 

Під час заходу обговорювалися подальші перспективи допомоги японського народу, що відкривають нові можливості для української медицини, що особливо актуально в умовах післявоєнного відновлення.

 

Важливо зазначити, що введений в експлуатацію МРТ-апарат 𝗩𝗮𝗻𝘁𝗮𝗴𝗲 𝗘𝗹𝗮𝗻, виробництва 𝗖𝗮𝗻𝗼𝗻 𝗠𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗦𝘆𝘀𝘁𝗲𝗺𝘀, має максимальну комплектацію РЧ-котушками та спеціалізованими програмами. Функціонал МРТ-системи дозволяє виконувати повний спектр досліджень, включаючи нейровізуалізацію, дослідження опорно-рухового апарату, контрастну/безконтрастну МР-ангіографію, та, що особливо важливо для Інституту серця, проводити експертну пост-обробку кардіологічних даних.

 

Завдяки передовим та унікальним технологіям, система забезпечує високоточну візуалізацію серця і судин, що дає можливість лікарям знаходити рішення для лікування складних захворювань серця.