Нова ультразвукова система для провідного центру онкології

В Подільському регіональному центрі онкології (м. Вінниця), була встановлена суперсучасна експертна ультразвукова система Canon Aplio i700 Prism Edition.


Ця система – потужна дослідницька станція для проведення як поліклінічного скринінгу, так і прецензійної діагностики.

Ультразвукова система оснащена всіма необхідними візуальними налаштуваннями під будь-яке дослідження, всіма необхідними вимірами, а також такими додатковими експертними програмами, як:

  • еластографія зсувної хвилі та компресійна еластографія, які дозволяють провести кількісну та якісну оцінку жорсткості тканини,
  • програма атенюації (або стеатометрія), що дозволяє кількісно оцінити затухання ультразвуку в печінці та визначити стадію стеатогепатозу,
  • програма Micropure, яка дозволяє візуалізувати появу навіть дрібних мікрокальценатів в паренхіматозних органах,
  • програмно-апаратним комплексом SMART FUSION.


SMART FUSION - система синхронізації в реальному часі DICOM-знімків отриманих на КТ чи МРТ з ультразвуковим дослідженням. Апаратна частина дозволяє відслідковувати положення УЗ датчика в просторі, а завдяки спеціалізованій програмі, дані з КТ або/та МРТ можна співставити з виведеною на УЗ системі ділянкою, чітко синхронізувавши певну область дослідження. Це, в першу чергу, має велику цінність при проведенні біопсійних процедур, так як дозволяє з високою точністю поцілити голкою в певну ділянку, яка може бути видима на МРТ чи КТ, але непомітна на УЗД, і відповідно, проведення біопсії проводиться в вогнище, що описано та чітко синхронізовано програмою.


Впевнені, що для Подільського регіонального центру онкології ультразвукова система Aplio i700 Prism Edition стане безцінним незамінним помічником в повсякденній роботі, яка виведе рівень досліджень і проведення біопсійних процедур на ще більш високий рівень.